Voorschot nodig?

Het kan voorkomen dat u aan het einde van de maand een beetje krap bij kas zit. U heeft dringend een beetje extra kapitaal nodig, maar weet niet waar dit te kunnen halen. U wil er geen aanspraak voor maken op een minikrediet , dus gaat u maar proberen om een voorschot op uw loon te krijgen. Maar is dit wel mogelijk en tegen welke voorwaarden zal uw werkgever dit eventueel willen toestaan?

Het is natuurlijk onzin om alle werkgevers over dezelfde kam te scheren. De ene werkgever zal met plezier een voorschot geven op uw salaris terwijl de andere werkgever er helemaal niks van zal moeten weten. Wanneer de werkgever wel instemt met een voorschot wordt dat voorschot nagenoeg meteen uitbetaalt, maar dient u er wel rekening mee te houden dat het de volgende maand van uw loon wordt afgetrokken. Vaak worden er ook nog intresten op die vooruitbetaling gerekend, dus hou hier allemaal rekening mee.

Tenslotte dient u er hoe dan ook eveneens rekening mee te houden dat u de volgende maand een minder groot inkomen zult hebben. Zorg er met andere woorden voor dat u in die maand heel zorgvuldig omspringt met uw inkomsten, want twee maand na elkaar uw werkgever om een voorschot vragen is waarschijnlijk wat teveel van het goede. Hoe dan ook dient u steeds en in ieder geval te proberen vermijden dat u een voorschot op uw loon dient aan te vragen. Dit maakt de werkgever namelijk duidelijk dat u in de financiƫle problemen zit.