Waarom een minikrediet?

We hebben al eens nood aan een beetje extra kapitaal. Dat hoeft vaak ook helemaal niet veel te zijn, gewoon een klein beetje extra geld om die paar noodzakelijke aankopen te kunnen doen kan vaak al genoeg zijn. Toch is het vooral aan het einde van de maand voor werkmensen niet altijd even eenvoudig omdat extra bedrag op tafel te leggen. Er zijn gelukkig ook manieren waarop u een klein bedrag kunt gaan lenen. Het bekendste voorbeeld is het zogenaamde minikrediet. Een minikrediet is zoals de naam reeds doet vermoeden een mogelijkheid om kleine geldbedragen te lenen. Dit bedrag dient dan binnen de 30 dagen terugbetaald te worden.

Het spreekt vanzelf dat u meer terug moet betalen dan u in eerste instantie heeft geleend. U kunt een bedrag lenen tot maximum 500 euro en dient dat bedrag inclusief een extra kost terug te betalen binnen de 30 dagen na ontvangst van het bedrag. Omdat zogenaamde woekerrentes eigenlijk bij wet verboden zijn hebben de bedrijven die dergelijke kredieten verstrekken om het anders aan boord te leggen. Zij rekenen daarom geen rente aan, maar een opstartkost. Deze opstartkost kan tot 20% van het geleende bedrag bedragen, hou hier dus rekening mee!

Een minikrediet mag dan dus met andere woorden een eenvoudige manier zijn om snel een klein bedrag te lenen, het is zeker niet goedkoop. Wees er ook altijd zeker van dat u het geleende bedrag binnen de termijn van 30 dagen terug kunt betalen. Bedrijven die minikredieten verstrekken zijn niet meteen de partijen waar u bij in de schulden wil staan.